Wat is chiropractie?

Chiropractie is ontstaan in 1895 in de Verenigde Staten. Chiropractie is gespecialiseerd in het optimaal functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel bestaat uit een grote hoeveelheid zenuwen die elektrische impulsen doorgeven. Het zenuwstelsel is daarmee het cruciale orgaan in het lichaam dat de aansturing van alle andere organen regelt. Het zenuwstelsel wordt beschermd door beenderen. Deze beenderen kunnen in de wervelkolom op een zenuw drukken en daardoor deze beknellen. De zenuwen zijn heel gevoelig en een lichte druk kan daardoor de werking van de zenuw verstoren. Dit geheel wordt binnen de Chiropractie een subluxatie genoemd. Indien er een subluxatie aanwezig is wordt de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam verminderd en heeft dit negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Bij Chiropractie worden specifieke druktechnieken op de wervelkolom toegepast waardoor de druk op de zenuw wordt verminderd en de subluxatie wordt opgeheven. Hierdoor wordt de communicatie in het zenuwstelsel hersteld en zullen de pijnklachten snel afnemen.