Wat is chiropractie?

Chiropractie is ontstaan in 1895 in de Verenigde Staten. Chiropractie is gespecialiseerd in het goed functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel bestaat uit een grote hoeveelheid zenuwen die elektrische impulsen met informatie doorgeven. Het zenuwstelsel is daarmee een cruciaal orgaan welke de aansturing van alle andere organen regelt. Het zenuwstelsel wordt beschermd door botweefsel. Dit botweefsel kan in de wervelkolom op een zenuw drukken en daardoor deze beknellen. De zenuwen zijn heel gevoelig en een lichte druk kan daardoor de werking van de zenuw verstoren. Dit geheel wordt binnen de Chiropractie een subluxatie genoemd. Indien er sprake is van een subluxatie wordt de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam verslechterd en heeft dit gevolgen voor de gezondheid.

Bij Chiropractie worden specifieke druktechnieken op de wervelkolom toegepast waardoor de druk op de zenuw wordt verminderd en de subluxaties wordt opgeheven. Hierdoor wordt de communicatie in het zenuwstelsel hersteld en zullen de pijnklachten snel afnemen.