Consult

Bij een eerste consult inventariseert de Chiropractor uw gezondheidsklachten om de oorsprong van uw klachten goed te kunnen duiden. Op basis daarvan wordt er een dossier aangemaakt en kan de Chiropractor enkele testen uitvoeren, waarna de behandeling kan aanvangen.

Behandeling

Veel pijnklachten vinden hun oorsprong in de wervelkolom. Dit lichaamsdeel heeft veel kleine gewrichten waar snel iets aan kan mankeren. In sommige gevallen wordt daarbij een zenuw bekneld, waardoor de pijn kan uitstralen. In de Chiropractie wordt dit een subluxatie genoemd. Chiropractie maakt gebruik van specifieke druktechnieken in de wervelkolom. De Chiropractor kan een subluxatie door deze behandeling goed wegnemen waardoor de pijn snel verdwijnt.

Preventie

Na enkele behandelingen zijn de klachten meestal verdwenen. Echter, klachten kunnen terugkeren omdat het meestal om gevoelige delen van de wervelkolom gaat. Deze gevoelige delen zijn vaak al langer aanwezig waardoor er een kwetsbaarheid blijft bestaan.
Preventie is dan ook zeer belangrijk, ook op momenten dat er geen pijnklachten aanwezig zijn. Voorkomen is immers beter dan genezen. Preventie kunt u zien als onderhoud van uw wervelkolom, waardoor u zich langer fit zult voelen en beter kan functioneren. De Chiropractor zal u adviseren over de inhoud van de preventieve zorg.