Hoofdpijn

Als u hoofdpijn heeft dan kan dit heel vervelend zijn. Veel mensen met hoofdpijnklachten zijn belemmerd in hun dagelijkse activiteiten. Chiropractie zal hierin uitkomst bieden.

In veel gevallen wordt hoofdpijn veroorzaakt door subluxaties in de nek. Dit kan hoofdpijn aan één zijde van het hoofd geven en kan een mede oorzaak zijn van migraine. Hoofdpijn is een vervelende klacht en kan een grote invloed hebben op uw welzijn. Door middel van specifieke druktechnieken aan de wervelkolom kan chiropractie de klachten snel en effectief verhelpen.

Arm- en schouderklachten

Pijn in de schouder is hinderlijk omdat u de arm dagelijks gebruikt. Elke handeling kan daarom pijnlijk zijn. Chiropractie werkt snel en effectief bij schouderklachten.

Schouderpijn kan een verband hebben met nekklachten en vice versa. Bij schouderpijn is er vaak sprake van licht gewrichtsletsel. Veelal is iemand bij meerdere behandelaars geweest voor de schouder waarbij er geen resultaat behaald kon worden. De chiropractor is heel precies en doelgericht in het behandelen van de schouder en hierdoor krijgt u snel verlichting van uw klachten.

Rugklachten

Rugpijn is een veel voorkomende klacht. 4 op de 5 personen krijgt in zijn of haar leven te maken met rugpijnklachten. Chiropractie werkt snel en doeltreffend bij rugpijnklachten.

Rugpijn kan ervoor zorgen dat u slechter slaapt en daardoor ook overdag slecht functioneert. Rugpijn kan dermate pijnlijk zijn dat normale handelingen niet meer kunnen worden uitgevoerd, waardoor u ernstig belemmerd wordt in uw dagelijkse activiteiten. Het kan zijn dat rugpijn ook uitstralingspijn met tintelingen geeft. In dit geval is er een zenuw bekneld en is snelle en adequate zorg voor de rug noodzakelijk. Door middel van Chiropractie kunnen de gewrichten weer beter bewegen en wordt de rugpijn snel verholpen.

Nekklachten

Nekpijn is een vervelende klacht welke uitstralingspijn kan geven. In veel gevallen wordt nekpijn veroorzaakt door een (licht) ongeval. Chiropractie geeft snel resultaat bij nekklachten.

Nekpijn kan dusdanig hinderlijk zijn dat alledaagse handelingen zoals autorijden en fietsen belemmerd worden. Indien nekpijn uitstraalt naar de arm en hand is dit een teken dat een zenuw is bekneld. Als dit het geval is dan is het raadzaam om op de korte termijn specialistische zorg aan te gaan. Chiropractie maakt gebruik van specifieke druktechnieken aan de wervelkolom. Hierdoor gaan de gewrichten beter bewegen en kunnen de spieren in de nek weer ontspannen.

Duizeligheid

Een subluxatie of verzwikt gewricht in de nek kan duizeligheid veroorzaken. Dit kan variëren van een licht gevoel in het hoofd tot hevige draaiduizeligheid. Indien andere behandelmethodes geen resultaat geven is het aan te raden om met chiropractie te beginnen. Door meer ruimte te maken in de gewrichten kan chiropractie de druk op de zenuwen verlichten waardoor de klachten verminderen. Van chiropractie is het wetenschappelijk aangetoond dat het verbetering geeft bij duizeligheid en nekpijn (Humphreys & Peterson, 2013).

Scoliose

Een scoliose is een afwijkende stand van de wervelkolom waardoor iemand scheef gaat staan. In ernstige gevallen kan dit gezondheidsproblemen geven omdat er organen worden bekneld. Er zijn veel gevallen bekend waarin Chiropractie goede resultaten heeft behaald bij mensen met een scoliose. In deze gevallen werd de rug duidelijk rechter en hadden deze personen merkbaar minder pijnklachten. Een scoliose kan meerdere oorzaken hebben maar manifesteert zich meestal in de pubertijd. Juist voor deze doelgroep is goede zorg belangrijk omdat het extra klachten in de toekomst kan voorkomen. Door middel van specifieke druktechnieken aan de wervelkolom ontstaat er meer ruimte tussen de gewrichten. Daardoor gaan de gewrichten beter bewegen en neemt de pijn af . Belangrijker nog: na enkele behandelingen gaat de wervelkolom rechter staan. (Morningstar, 2011) Vaak is dit merkbaar door de persoon zelf alsmede door vrienden en dierbaren.

Ischias

Bij een ischias is de Nervus Ischiadicus (ischias zenuw) bekneld en dit geeft uitstralingspijn in het been met vaak een tintelend of verdoofd gevoel. Ischias kan veroorzaakt worden door een hernia, maar dit hoeft niet altijd. Door de chiropractie behandeling wordt er ruimte gecreëerd in de gewrichten en daardoor gaan de spieren weer ontspannen. Door deze handelingen komt de ischias zenuw weer vrij te liggen en gaan de klachten afnemen. Chiropractie geeft snel verbetering bij ischias klachten.

Hernia

De klachten van een hernia kunnen heel abrupt ontstaan. Een hernia is echter vaak al lang in ontwikkeling voordat dit klachten geeft. In die zin komt een hernia dus enigszins overeen met artrose in de wervelkolom. In de meeste gevallen heeft u een til beweging gemaakt en geeft dit rugpijn met uitstraling naar de benen. Er wordt bij een hernia bijna altijd een zenuw bekneld. Omdat zenuwen heel kwetsbaar zijn moet dit gezien worden als een serieuze aandoening. Om deze reden zal de chiropractor altijd voorzichtig beginnen met de behandeling zodat de klachten niet worden verergerd. De chiropractor voert specifieke druktechnieken uit op de wervelkolom zodat deze beter gaat functioneren. Een hernia herstelt over het algemeen langzaam en meerdere behandelingen zijn daarom noodzakelijk. Chiropractie is een van de beste behandel methodes voor een hernia omdat deze geneeswijze een structurele en functionele oplossing geeft waarbij andere methodes alleen de symptomen bestrijden.

Whiplash

Een aanrijding waarbij u aan de achterzijde wordt geraakt kan ervoor zorgen dat u een whiplash krijgt. Bij een whiplash beginnen de klachten meestal niet direct maar enkele weken later. Een whiplash leidt bijna altijd tot de ontwikkeling van subluxaties in de nek en hierdoor kunt u nekpijn krijgen. Soms gaat dit samen met hoofdpijn. Chiropractie is een van de weinige geneeswijzen die bij een whiplash goed resultaat geeft. Door specifieke druktechnieken kan de chiropractor ruimte in de wervelkolom creëren waardoor de gewrichten beter gaan bewegen en de pijn afneemt.

Artrose

Indien u artrose heeft wordt er vaak gezegd dat u er maar mee moet leren leven. Artrose is inderdaad blijvend maar dit betekent niet dat er niets aan te doen is. Artrose of slijtage komt vaak voor en Chiropractie heeft al bij veel mensen goed resultaat gehad bij het verlichten van de klachten die met artrose samengaan. Het eerste kenmerk van slijtage in de gewrichten is dat de gewrichten minder ruimte krijgen en daardoor slechter gaan bewegen. Dit kunt u merken als een gevoel van stijfheid die meestal in de ochtend aanwezig is. De chiropractor kan meer ruimte in de wervels creëren waardoor deze stijfheid afneemt. Van chiropractie is het wetenschappelijk aangetoond dat het de dagelijkse activiteiten significant verbeterd bij slijtage. (Beyerman et al, 2006)